Кошик
265 відгуків
+380 (66) 976-72-47
вул. Б. Хмельницького 32, Одеса, Україна
Привал
Кошик

Як обрати туристичну посуд

Як обрати туристичну посуд

Для нетривалих походів, в яких ви будете готувати багато, багато посуду не потрібно. У той час в тривалі походи і експедиції береться зовсім інший набір посуду.

Як виглядає основний набір посуду (на людину)

* Невелика каструлька, кришку якої можна використовувати як тарілку
* Чашка
* Основні столові прилади (ложка і ніж)
* Ручка-тримач для каструлі

Кожному своє, або набір на групу

Зазвичай кожен бере таку посуд, яка йому подобається — хоч бабусин чайний сервіз

Але, купуючи спеціальні набір похідного посуду (такі як випускає Primus або MSR), ви економите місце, час і грами. Набори збираються за принципом матрьошки, тому всі каструлі займають стільки місця, скільки займає найбільша каструля. Багато з них також можна покласти пальник і столові прилади, що робить їх ще більш ефективними. А так як набори розроблені спеціально для використання в похідних умовах, вони виготовлені з легких і міцних матеріалів.
Виберіть матеріал Алюміній

* Плюси: Легкий, недорогий, відмінно розподіляє тепло. Ідеальний для варіння, так як з поверхні алюмінію легше відшкребти пригоріла їжу.
* Мінуси: Будь-які продукти, що містять кислоту, роз'їдають матеріал. У багатьох випадках вважається, що готувати в алюмінієвому посуді не можна, так як в організм через їжу потрапляє занадто багато цього ж алюмінію. А ще такий посуд дуже легко дряпається.

Нержавіюча сталь

* Плюси: Міцнішим і стійкішим до подряпин, ніж алюміній.
* Мінуси: Важче, гірше розподіляє тепло, тому до такої посуді пригорає їжа швидше.

Титан

* Плюси: Дуже маленьку вагу, дуже міцний матеріалу. Вибір minimalists.
* Мінуси: найдорожчий варіант. Розподіляє тепло ще гірше, ніж сталь, і варити в ньому, скажімо, каші, значить потім довго відшкрябувати їх від дна.

Посуд з антипригарним покриттям

* Плюси: Відмінно чиститься
* Мінуси: Поверхня такого посуду менш довговічна в порівнянні з іншою. Покриття можна пошкодити металевими столовими приладами.

Пластик

* Плюси: Легкий, дешевий, відмінно відмивається.
* Мінуси: Міцність і термостійкість куди нижче, ніж у металів. Але не готувати в ньому. Деякі сорти пластику вбирають запахи.

Приділіть увагу важливим речам

* Розмір: В найбільшій вашої каструлі має бути приблизно по пів літра на людину. Інші каструлі повинні поміщатися в неї для перенесення.
* Кількість: Однієї каструлі зазвичай вистачає на 1-2 осіб (особливо якщо кришку можна використовувати як тарілку). Набір з трьох каструль відмінно хапається для п'ятьох осіб, якщо тільки ви не готуєте за кілька страв (чого ви, швидше за все, не робите).
* Кришки: У великих наборах зазвичай одна кришка для усіх каструль. Кришка очевидно знижує час готування. Якщо у каструлі ні кришки — накрийте її сидушкою з пінки.
* Ручки: Гарячу каструлю треба якось переносити. Ручки з дроту це досить зручно, але є ймовірність, що вони відваляться, або обожгут вам руки. Дуже зручний пристрій — приєднувана ручка, яка поставляється з кожним набором посуду або може бути придбана окремо.
* Вітрозахист: Простий шматок алюмінію (часто поставляється разом з рідкопаливними пальниками), або багатосекційний, з міцного алюмінію (наприклад, вітрозахист Tatonka), вітрозахист (що видно з її назви), не дає вітру задувати полум'я пальника, а також відображає тепло всередині себе — тому серйозно знижує час готування.
* Додатково: В деякі набори включені додаткові речі (гуртки, прилади, тарілки). Задайтеся питанням — а воно вам треба. До того ж, все це можна придбати окремо.

Інші статті

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner